fbpx

In 2021 werd de vraag naar privé sanitair units in rap tempo groter. Dat kwam mede door de coronacrisis die ervoor zorgde dat gezamenlijke sanitair gebouwen op plekken als de camping gesloten moesten worden. Voor veel campingeigenaren heerst de vraag of de aanschaf van privé sanitair units winstgevend of überhaupt gewenst is. Uit onderzoek blijkt dat ruim 50% gericht zoekt naar een camping die privé sanitair aanbiedt. Slechts 10% hiervan is niet bereid om meer te betalen voor privé sanitair. Wil je als camping eigenaar investeren in privé sanitair? Dan vind je hier onze checklist voor de aanschaf van privé sanitair units.

aanschaf van privé sanitair units

Onderzoek hoeveel mensen willen bijbetalen voor privé sanitair

Voordat je aan de slag gaat met het vinden van een partner die de perfecte privé sanitair units kan ontwerpen en bouwen, is het belangrijk om te onderzoeken welk bedrag mensen willen bijbetalen voor privé sanitair. Gemiddeld zijn campingbezoekers bereid om € 5,00 bij te betalen voor privé sanitair. Sommige campings en recreatieparken verhuren een privé sanitair unit echter voor meer geld. Denk hierbij aan een bedrag van maximaal € 15,00 per dag. Welk bedrag jij hanteert op de camping is afhankelijk van de hoogte van de investering en de kwaliteit van de privé sanitair unit. 

Kijk kritisch naar je doelgroep

Kijk kritisch naar je doelgroep en kijk hierbij ook goed naar het concept van je camping. Ben je bijvoorbeeld eigenaar van een low-budget camping, dan kan het toevoegen van privésanitair ervoor zorgen dat je op een laagdrempelige maar effectieve manier mee gaat met de tijd. Het zorgt er bovendien voor dat de camping blijft ontwikkelen. Hiernaast moet je ook kijken naar het landschap. Passen individuele hokjes wel op de camping en kun je deze hokjes aan kampeerplaatsen koppelen? Moet de buitenbekleding voor een specifieke uitstraling zorgen? En hoe moet dat er dan uitzien? Bij Sulex kun je de units volledig op maat laten ontwerpen en bouwen, zodat de unit altijd perfect in het landschap van de camping past. 

Zet praktische zaken voor de aanschaf van privé sanitair units op een rij

Het is allereerst belangrijk om te weten dat een privé sanitair unit onder bebouwing valt. In de meeste gemeenten kun je een privé sanitair unit daarom niet vergunningsvrij plaatsen. Het is bovendien belangrijk om ervoor te zorgen dat de units vorstvrij en goed geïsoleerd zijn. Zo zorg je voor optimaal comfort in de winter- en zomermaanden. Met een privé unit is het ook verplicht om 2 keer per jaar een legionella controle uit te voeren. Deze meting moet gedaan worden door een gecertificeerd bedrijf. Tot slot is het slim om na te denken over afspraken en regels rondom het schoonmaken en schoon houden van de sanitair unit. 

Denk na over hoe je de units schoon wilt houden

 Voor het schoonmaken van privé sanitair units kun je verschillende formules bedenken. Je kunt er hierbij voor kiezen om de schoonmaak kosten door te berekenen of niet. Bij parken die privé sanitair aanbieden zien we de volgende oplossingen. Allereerst zijn er parken die de gast verantwoordelijk stellen voor het schoonmaken van de sanitair unit. De campinghouder controleert dit aan het einde van het verblijf en brengt kosten in rekening als er een schoonmaakploeg moet langskomen. Om hierop voorbereid te zijn is het slim om borg te rekenen voor het gebruik van de unit. Het is ook mogelijk om de schoonmaaklast te delen. De gast is tijdens het verblijf zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de unit. Aan het eind van het verblijf komt er een schoonmaakploeg langs om de unit goed schoon te maken. Tot slot kun je een tussentijdse schoonmaakbeurt aanbieden tegen betaling of het schoonmaken van de unit volledig voor eigen rekening nemen. In dit geval zijn de kosten voor het huren van de unit vaak aan de hoge kant. 

De aanschaf van privé sanitair units via Sulex Bungalows

Kies je ervoor om privé units aan te schaffen voor op jouw camping? Dan ben je op zoek naar een betrouwbare en vakkundige partner die de units kan ontwerpen én kan bouwen. Goed nieuws, want bij Sulex Bungalows mag je rekenen op kwalitatieve, duurzame en bovenal betrouwbare privé sanitair units op maat. Onze units worden ontworpen met comfort en milieuvriendelijkheid in het achterhoofd. Zo worden alle units voorzien van verlichting met een sensor, waardoor je automatisch energie bespaart. Het toilet, de douchecabine en wasbak zijn van hoge kwaliteit en elke unit is goed geïsoleerd en vorstvrij. Ben je benieuwd naar hoe onze units gepersonaliseerd kunnen worden voor jouw camping? Neem nu contact op voor meer informatie over de aanschaf van privé sanitair units via Sulex Bungalows. 

 

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?