fbpx

Een bungalow of chalet financieren is in de meeste gevallen niet mogelijk met een hypotheek. Maar als je op zoek bent naar een manier om een bungalow of chalet te financieren, hoe pak je dit dan wel aan? In dit artikel vertellen wij je meer over hoe je het financieren van een bungalow of chalet zodat ook jij kunt investeren in een chalet of bungalow.  

Bungalow of Chalet financieren

Een bungalow of chalet financieren met een tweede hypotheek

Een lekker weekendje weg en verblijven in je eigen bungalow of chalet. Voor veel mensen is dit een droom die zij graag tot werkelijkheid brengen. Of misschien ben je een investeerder die het oog op een chalet of bungalow heeft laten vallen omdat deze huisjes snel verhuurt kunnen worden. Welke reden je ook hebt om een bungalow of chalet te kopen, de financiering gaat in sommige gevallen het snelst via een tweede hypotheek. 

Om een bungalow of chalet te financieren met een tweede hypotheek zijn er een aantal eisen waar de woning aan moet voldoen. Zo moet de woning bijvoorbeeld in Nederland staan, van steen en niet verplaatsbaar zijn, aangesloten zijn op het water- en elektriciteitsnetwerk, als recreatiewoning in het bestemmingsplan staan en op eigen grond staan. Al deze voorwaarden maken het voor veel mensen onmogelijk om met een tweede hypotheek te financieren. Als je wel voldoet aan deze voorwaarden dan is de bungalow of chalet zo gefinancierd met een tweede hypotheek.  

Als je de tweede hypotheek rond hebt dan wil je natuurlijk weten of je recht hebt op hypotheekaftrek. Bij een tweede woning krijg je geen hypotheekaftrek. Toch is er een belastingvoordeel bij een tweede woning. De chalet of bungalow valt in box 3. In box 3 betaal je belasting over jouw vermogen. De waarde van de tweede woning telt de Belastingdienst dus mee als vermogen. De openstaande hypotheek voor de bungalow of chalet mag je aftrekken van dit vermogen. Zo betaal je minder belasting over je vermogen en dus ook over de tweede woning.

Bungalow of Chalet financieren (1)

Een bungalow of chalet financieren zonder hypotheek

Een bungalow financieren zonder hypotheek is voor veel mensen eenvoudiger en haalbaar. Ruim een half miljoen mensen hebben een tweede woning in Nederland. Deze woningen worden gebruikt als hoofdverblijf, tweede woning of investering als huurpand voor andere mensen. Je kunt een bungalow of chalet financieren zonder hypotheek op drie verschillende manieren. 

Persoonlijke lening

Veel mensen regelen de financiering van een chalet of bungalow met behulp van een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening heeft een aantal voordelen. In sommige gevallen kan de lening oplopen tot maar liefst €150.000,00 waarmee je in één keer kunt investeren in een chalet of een bungalow. De looptijd van dergelijke leningen is vaak maximaal 10 jaar waardoor je de lening sneller hebt afbetaald en je maakt naast rente geen extra kosten. Als de bungalow of chalet jouw hoofdverblijf is dan mag je ook bij een persoonlijke lening rente aftrekken. Dit geldt niet als je de chalet of bungalow als tweede woning gebruikt. 

WOZ-krediet voor de financiering van een bungalow of chalet

 Een WOZ-krediet is in principe een doorlopend krediet voor huizenbezitters. De hoogte van de lening wordt in dit geval bepaald door de WOZ waarde van de woning. De kredietverstrekker kijkt aan de hand van de WOZ waarde en eventuele lopende leningen/hypotheken of een WOZ-krediet mogelijk is. Het grote voordeel aan een WOZ-krediet is dat de rente vaak erg scherp is en er geen taxatierapport of akte nodig is voor de aanvraag. Verder is een WOZ-krediet eenvoudig aan te vragen, maar de hoogte is niet altijd genoeg voor een volledige financieren van een bungalow of chalet. 

 

Doorlopend krediet 

Een doorlopend krediet is in principe vergelijkbaar met een WOZ-krediet, alleen in dit geval leen je het bedrag op persoonlijke titel. Als een WOZ-krediet niet mogelijk is dan is een doorlopend krediet een goed alternatief. Als je voor een doorlopend krediet kiest dan is het bedrag dat je kunt lenen vaak hoger. Het nadeel aan een doorlopend krediet is dat je er eenvoudig gebruik van maakt waardoor de kans groot is dat je de schuld niet snel aflost. 

Zodra de financiering rond is dan kun je op zoek gaan naar een partner die jou kan helpen bij het verwezenlijken van de aankoop van een chalet of bungalow. Als je voor Sulex Bungalows kiest dan kies je voor een kwalitatieve en moderne chalet of bungalow. Bekijk snel al onze modellen en de specificaties van onze bungalows en chalets. Neem je liever contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken? Dan kan dat ook! Klik hier om contact met ons op te nemen

 

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?