fbpx

Duurzaam wonen is meer dan alleen consuminderen. Om ervoor te zorgen dat duurzaamheid centraal staat is het ook belangrijk om te kiezen voor een woning die gemaakt is van duurzame materialen. In dit artikel ontdek je waarom tiny living goed samengaat met duurzaam wonen en wat ervoor zorgt dat de huisjes duurzaam zijn. 

duurzaam wonen

Duurzaam wonen in een tiny house 

Één van de grootste voordelen van het wonen in een tiny house is duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van water, stroom en gas. Omdat je in een kleiner huis woont verbruik je ook minder. Dat merk je niet alleen in maandelijkse kosten maar ook bij de jaarafrekening. 

Een andere reden waarom duurzaam wonen en een tiny house hand in hand gaan is de productie. Om een tiny house te produceren verbruik je veel minder energie dan bij een normaal huis. Volgens De Verborgen Impact is er voor de bouw van een normale nieuwbouwwoning al snel evenveel energie nodig als dat er in de volgende 15 tot 20 jaar wordt verbruikt. Om een goed beeld te schetsen van het verschil tussen een normale woning en een tiny house: met het bouwafval van een normale woning alleen zou je 2 tiny houses kunnen bouwen. 

Onze tiny houses worden gemaakt van duurzame materialen en zijn goed geïsoleerd. Hierdoor verbruik je nog minder stroom om het huis op te warmen tijdens de wintermaanden of af te koelen tijdens de zomermaanden. Tot slot is een tiny house perfect voor duurzaam wonen omdat je minder spullen kunt verzamelen. De productie van spullen zorgt ervoor dat het milieu onnodig belast wordt. Door minder te kopen wordt er ook minder geproduceerd en kunnen wij er samen voor zorgen dat de wereld een stukje schoner wordt. 

 

Duurzaam wonen met behulp van de natuur

Een tiny house rekent in de meeste gevallen op de natuur om aan stroom en water te komen. Zo worden er meestal zonnepanelen geïnstalleerd om energie op te wekken en wordt regenwater opgevangen om te hergebruiken. Wat een tiny house zo duurzaam maakt is de sterke verbinding met de natuur. Mensen die de tiny living lifestyle aanhouden vinden het prettig om veel buiten te zijn en omringen zich alleen met de spullen die echt nodig zijn. 

Het draait allemaal om niet meer ruimte innemen dan hoognodig is waardoor je automatisch duurzaam gaat wonen. Je gaat vanzelf slimmer en voorzichtiger om met je spullen waardoor je minder hoeft te kopen. Al deze dingen samen zorgen voor een duurzaam leven in een duurzaam huis.   

 

Tiny House example

De natuur en het milieu zo min mogelijk belasten door duurzaam wonen

Waar de één het geweldig vind om een groot huis met veel auto’s te hebben is de ander juist geneigd om naar woningen te zoeken waarin je je kunt verstoppen. Het liefst woon je helemaal “off-grid” en met een tiny house kun je dat voor elkaar krijgen. Omdat een tiny house makkelijker zelfvoorzienend is hoef je de woning niet aan te sluiten op het gas-, energie- en waternetwerk van de gemeente. Je maakt hierdoor geen enkel gebruik van fossiele brandstoffen én je kunt verplaatsen wanneer je wilt! Ben je de omgeving waarin je woont zat? Dan kun je een tiny house eenvoudig verplaatsen naar een andere plek. 

 

Heb jij, ken jij of ben jij op zoek naar een tiny house om duurzaam in te wonen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?