fbpx

Een verpleeghuis is niet voor iedereen de perfecte oplossing, maar bij de kinderen intrekken is soms ook geen oplossing. Een chalet als mantelzorgwoning zorgt er niet alleen voor dat je in een vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. Het biedt ook ruimte en privacy op de momenten dat je dat nodig hebt. Bij SULEX Bungalows kun je rekenen op kwalitatieve aanleunwoningen die op maat worden gemaakt. Hierdoor hoef je niet in wooncomfort in te leveren.

chalet als mantelzorgwoning

Een chalet: wat is het

Een chalet, ook wel een alpenhut genoemd, is een houten woning die oorspronkelijk in de Alpenlanden werden gebouwd. Inmiddels worden vakantiehuisjes ook als chalet aangeduid, maar dat betekent niet dat een chalet altijd als tijdelijke woning fungeert. Kenmerkend zijn de overhangende dakranden en zwaar hout als bouwmateriaal. In de meeste gevallen zijn chalets gelijkvloers. Voor mensen die mantelzorg nodig hebben is dit geen vervelende bijkomstigheid.

Een chalet is in veel gevallen de perfecte oplossing voor mensen die mantelzorg nodig hebben. Je kunt de chalet naast de woning van de mantelzorger plaatsen waardoor je snel bij elkaar kunt komen op de momenten dat dit nodig is.

Valt een chalet onder onroerend goed?

Als we kijken naar de definitie van onroerend goed, dan is hier sprake van wanneer de chalet duurzaam met de grond verbonden is. Op het moment dat de chalet op een trailer staat valt een chalet dus niet meer onder onroerend goed. Belastingtechnisch is het slim om je te verdiepen in de regels omtrent onroerend en roerend goed voor je besluit of de chalet met de grond verbonden wordt of niet. Let er hierbij op dat, wanneer de chalet zonder redelijke kosten van de grond losgemaakt kan worden, de chalet waarschijnlijk als roerend goed gezien zal worden.

Tiny House example

Een chalet waar je permanent mag wonen vind je bij Sulex Bungalows

Waar een chalet op een vakantiepark in de meeste gevallen bedoeld is om tijdelijk in te verblijven, kun je bij SULEX Bungalows een chalet of bungalow aanschaffen die helemaal van jou is. Je kunt ervoor kiezen om zelf in de chalet te gaan wonen of deze te verhuren. In beide gevallen hoef je niet bang te zijn dat er iemand is die je toegang tot je chalet weigert.

Om ervoor te zorgen dat de chalet helemaal in afgestemd op jouw behoeften is er nauw contact tijdens het designen van jouw chalet. Door een chalet naast de woning van de mantelzorger te plaatsen creëer je een aanleunwoning die genoeg privacy biedt voor de persoon die mantelzorg nodig heeft en de mantelzorger. Ondanks privacy is het nog steeds mogelijk om snel ter plaatse te zijn wanneer dit nodig is. Zo hoef je niet in te leveren op privacy, ruimte of zorgkwaliteit.

.

mantelzorg

Heb jij, ken jij of ben jij een mantelzorger en ben je geïnteresseerd in een chalet als aanleunwoning? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Zo zorgen wij er altijd voor dat de woning volledig is afgestemd op de situatie waardoor de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk blijft.

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?