fbpx

De concurrentie op de woonmarkt is stevig en voor veel jongeren is het bijna onmogelijk om het hoogste bod op een woonhuis uit te brengen. Om de concurrentie voor te zijn zonder in te leveren op wooncomfort klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Een eigen, betaalbare plek waar je je volledig thuis kunt voelen. Geniet in 2021 nog van jou eigen milieuvriendelijke koopwoning voor een betaalbare prijs. In dit artikel laten wij je zien hoe je een chalet kunt kopen zonder concurrentie zodat jij binnen no-time kunt genieten van je eigen woning.  

Een chalet kopen zonder concurrentie (1)
Tiny house interior 2

Een chalet van Sulex bungalows 

In een wereld waarin het verkrijgen van een huurwoning een flinke opgave is, zijn veel mensen op zoek naar andere oplossingen om toch onafhankelijk te kunnen wonen. Een chalet van Sulex bungalows kan voor deze mensen zomaar de juiste oplossing zijn. Door een chalet te kopen kun je in sommige gevallen zonder hypotheek toch genieten van je eigen huisje. Het enige wat je naast de chalet zelf nog nodig hebt is een stuk grond.

Is het voor jou niet eenvoudig om aan een stuk grond te komen? Geen zorgen! Je kunt overwegen om de chalet in de achtertuin van een familielid zoals één van je ouders neer te zetten. Zo kies je niet alleen voor een milieuvriendelijke en goedkope oplossing maar is er ook altijd iemand in de buurt. Dit is handig voor gezinnen met kleine kinderen en voor als je op vakantie gaat en je jouw woning liever niet leeg achterlaat. 

Waarom kiezen voor een chalet 

Een chalet kopen zonder concurrentie is natuurlijk al een flink pluspunt. Als je kiest voor een op maat gemaakte chalet dan hoef je je geen zorgen te maken over andere kopers. Een chalet is goed geïsoleerd, heeft een moderne uitstraling en er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om het design van de chalet. Zo kun je in samenwerking met de designer een chalet kopen die precies is afgestemd op jouw behoeften. 

Omdat de interieurmogelijkheden eindeloos zijn kun je een chalet zo inrichten dat het aanvoelt alsof je in een gewoon huis woont. Geen chalet is hetzelfde en dat is precies de reden waarom deze woonvorm zo populair is. Door de chalet minimalistisch in te richten houd je ruimte over en ga je vanzelf consuminderen. Het wonen in een chalet is dus niet alleen goedkoop maar ook goed voor het milieu. 

Tiny House example

Hoe zit het met de regels omtrent het wonen in een chalet?

Om op de hoogte gebracht te worden van alle regels omtrent het kopen en plaatsen van een chalet, dien je de bestemmingsplan op te vragen bij de gemeente. Hierin zie je wat het plan voor de bestemming is waar je de chalet wilt neerzetten. Als je de chalet plaatst op eigen grond dan gelden er weer andere regels. Raadpleeg voor alle voor- en nadelen van het plaatsen van een chalet de gemeente. De gemeente kan je precies vertellen waar je rekening mee moet houden als je een chalet wilt plaatsen.

Er kan sprake zijn van drie vormen van regelgeving als je permanent in een chalet wilt wonen. Ten eerste kan het permanent wonen in een chalet verboden zijn, met uitzondering van de lente- en zomermaanden. Ten tweede kan het permanent wonen in een chalet gedoogd worden. Hierbij treed de gemeente vaak niet op maar het mag eigenlijk niet. Ten derde kun je met toestemming in een chalet wonen. In dit geval gelden er waarschijnlijk een aantal voorwaarden die je wederom bij de gemeente kunt opvragen.

Een chalet kopen zonder concurrentie of hypotheek

De kosten van het maken, bezorgen en plaatsen van een chalet hoeven niet hoog te zijn. Bij Sulex Bunglows koop je een chalet vanaf slechts €23.000 ex. BTW. Wanneer je al grond bezit is het kopen van een chalet een zeer goedkope en milieuvriendelijke manier om snel een woonhuis te creëren. Een andere goedkope optie om een chalet te kopen zonder hypotheek is door de chalet op het erf van familieleden neer te zetten. Wanneer de chalet te weinig ruimte bied kun je deze in de toekomst eenvoudig uitbreiden met een veranda, tuin of extra woonruimte. Zo kan de chalet meegroeien met het gezin zonder te hoeven verhuizen.

vrijheid
minimalistic
ecofriendly

Een chalet kopen zonder concurrentie

Omdat chalets niet uit voorraad raken is het mogelijk om een chalet te kopen zonder wachtrij of concurrentie. Onze modellen zijn standaard winterhard uitgevoerd waardoor je tijdens elk seizoen comfortabel in je chalet kunt verblijven. Er zijn diverse opties mogelijk en bij Sulex bungalows kun je rekenen op professioneel maatwerk. Bekijk hier al onze chalet types en de bijbehorende prijzen. 

Benieuwd naar welke chalet goed past bij jou als woonhuis? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en begin vandaag met het verwezenlijken van jouw eigen woonhuis.

nieuw huis

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?