fbpx

Een hypotheek afsluiten voor de financiering van een tiny house is niet altijd mogelijk. Dit hoeft het kopen van een tiny house echter niet in de weg te staan. Nu de tiny lifestyle steeds populairder wordt zijn steeds meer mensen op zoek naar andere mogelijkheden om hun droomhuis te financieren. In dit artikel laten wij je zien hoe je een eenvoudig een tiny house kunt financieren. 

Een tiny house financieren

Wat kost een tiny house ongeveer? 

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt maar je moet rekening houden met een bedrag van minimaal €25.000 voor het huis zelf. Hier komt de grond waar je het huisje op wilt zetten nog bij. Als je voor een standaard klein model gaat dan betaal je zo’n €25.000 maar als je op zoek bent naar een tiny house met meer ruimte, luxe en aanvullingen dan moet je al snel rekening houden met €100.000. Kies je voor een kleine tiny house dan is het dus mogelijk om het huis volledig zelf te financieren. Je hebt €25.000 namelijk sneller bij elkaar gespaard dan €100.000. 

Een tiny house is vaak niet groter dan 50m2 en kun je doorgaans makkelijk verplaatsen. Om ervoor te zorgen dat je niets tekort komt in je tiny house kun je ervoor kiezen om slimme design opties in het interieur te verwerken. Denk hierbij aan opklapbare bedden en bureau’s en multifunctionele meubels. Zo kun je een poef vaak ook goed als salontafel gebruiken. Als het gaat om decoratie dan kun je jouw tiny house het beste gezellig maken met hoge, smalle plantenpotten of hangplanten. 

Tiny house

Een tiny house financieren: 3 mogelijkheden

Een tiny house financieren hoeft niet ingewikkeld te zijn. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden als het gaat om de financiering van jouw tiny house. 

Als je een persoonlijke lening afsluit dan wordt er van tevoren vastgesteld hoeveel je per maand gaat afbetalen en tegen welke rente. Deze vorm van lenen is geschikt voor een tiny house omdat je er ook kleinere bedragen mee kunt lenen. Hiernaast weet je dus precies wat je per maand moet betalen voor de afbetaling van jouw tiny house. 

Met een doorlopend krediet heb je meer flexibiliteit dan bij een persoonlijke lening. Het is bij een doorlopend krediet mogelijk om het afgeloste bedrag weer op te nemen. Dit is handig als je niet zeker bent van de kosten die je gaat maken. Het grote nadeel aan deze vorm van geld lenen is dat de rente ook flexibel is. Je weet hierdoor niet hoe hoog de rente zal zijn waardoor je je hier ook niet op kunt voorbereiden. 

Tot slot kun je kiezen voor een hypotheek. Je kunt een tiny house financieren bij de bank vanaf €100.000 en er zijn een aantal voorwaarden waar de woning aan moet voldoen. Zo moet je tiny house bijvoorbeeld met de grond verbonden worden zodat het huis aangemerkt kan worden als onroerend goed. Ook moet je eigenaar zijn van grond of erfpacht om je tiny house neer te mogen zetten. Banken als de Rabobank bieden in sommige gevallen de Groenhypotheek aan voor tiny house projecten. 

 

mantelzorg

Waar koop ik het beste een tiny house? 

Als je op zoek bent naar een kwalitatieve tiny house die ook vriendelijk voor de portemonnee is dan ben je bij Sulex bungalows aan het juiste adres. Benieuwd naar de kosten van een tiny house van Sulex? Neem nu contact met ons op om te bespreken hoe SULEX Bungalows jou kan helpen met het bouwen van jouw droomhuis.

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?