fbpx

Permanent wonen in een tiny house is voor steeds meer mensen interessant, omdat het mogelijkheden biedt voor iedereen. Van starters tot jonge gezinnen en gepensioneerden: iedereen kan profiteren van een tiny house. Maar hoe krijg je het permanent wonen in een tiny house voor elkaar? In dit artikel leggen wij je stap voor stap uit hoe je permanent in een tiny house kunt wonen en waar je rekening mee moet houden als je permanente bewoning in een tiny house overweegt. 

Interieur Tiny House
Tiny house interior 2

Permanent wonen in een tiny house

Wil je vast wonen in een tiny house, dan ga je allereerst op zoek naar ruimte om je tiny house te plaatsen. Je kunt ervoor kiezen om een bouwkavel te kopen, maar het is soms ook mogelijk om een tiny house op een eigen terrein of het terrein van familieleden te plaatsen. Op die manier kunnen starters op de woonmarkt ook profiteren van hun eigen woning, zonder veel geld uit te geven voor het kopen van een bouwkavel of het laten bouwen van een woning. Voordat je aan de slag gaat met het kopen van grond of een tiny house, is het belangrijk om een bezoekje te brengen aan de gemeente waarin je het huis wilt plaatsen. Je moet namelijk rekening houden met het bestemmingsplan van de gemeente als je permanent in je tiny house wilt verblijven. 

Wil je permanent wonen in een tiny house dan moet het huis voldoen aan het bouwbesluit voor permanente bewoning. Voor recreatiewoningen zijn de eisen minder streng, waardoor je hier niet permanent in mag wonen. Heeft jouw tiny house een woonbestemming, dan kun je het huis gerust op eigen grond plaatsen. Houd er wel rekening mee dat je soms een vergunning moet aanvragen. Het is ook mogelijk dat de gemeente waarin jij je tiny house wilt plaatsen een termijn aan de plaatsing verbind. Hierdoor kun je voor een  bepaalde termijn in je tiny house wonen, maar moet het huis verwijderd worden als de termijn afloopt. Door hier vooraf informatie over te verzamelen weet je precies welke keuzes je moet maken tijdens het realiseren van jouw tiny house. 

Wel of niet verbinden met de grond? 

Moet je jouw tiny house na verloop van tijd verwijderen, dan is het niet altijd de beste keus om het huis met de grond te verbinden. In dit geval wordt het huis niet als onroerend goed gezien, waardoor je te maken krijgt met afwijkende wet- en regelgeving. Heeft de gemeente waarin jij je tiny house wilt plaatsen een termijn van bijvoorbeeld 6 maanden, dan kun je het huis beter niet verbinden met de grond. Is de termijn echter 10 of 15 jaar dan kun je er wel voor kiezen om het huis met de grond te verbinden. Geen zorgen, want door onze expertise en ervaring kunnen wij je adviseren over hoe je het permanent wonen in een tiny house tot werkelijkheid kunt brengen. 

Wil jij meer lezen over het permanent wonen in een tiny house of bungalow? Lees verder in ons artikel permanent wonen in een bungalow van Sulex of neem contact met ons op voor meer informatie over onze modellen! 

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?