fbpx

Permanent wonen op een bungalowpark geeft het hele jaar door een vakantiegevoel. Voor veel mensen is de rust tijdens het laagseizoen en de gezelligheid tijdens het hoogseizoen reden om het permanent wonen op een bungalowpark te onderzoeken. In dit artikel geven wij je 5 tips die je helpen kiezen als je overweegt om permanent op een bungalowpark te gaan wonen. Zo maak je een weloverwogen keus waar je geen spijt van krijgt. 

Permanent wonen op een bungalowpark: 5 tips

Verken de mogelijkheden

Veel mensen staan ervoor open om je te vertellen over hun bevindingen als het gaat om permanent wonen op een bungalowpark. Door met mensen te praten die al permanent op een bungalowpark wonen krijg je een volledig beeld van hoe het voelt en wat de voor- en nadelen zijn van het wonen op een bungalowpark. 

Door kritisch naar de voor- en nadelen te kijken kun je een weloverwogen beslissing maken. Als je geen tijd hebt om mensen te bezoeken dan kun je ook mensen benaderen via social media. Op YouTube zijn er ook veel filmpjes te vinden waarin mensen hun eerlijke mening geven over het permanent wonen op een bungalowpark. Tot slot kun je ervoor kiezen om een boek te lezen waarin mensen die op bungalow parken wonen hun ervaringen delen.  

Kies bewust voor het permanent wonen op een bungalowpark

Na de verkenning heb je ontdekt dat er veel mogelijkheden zijn voor het permanent wonen op een bungalowpark. Nu is het zaak om te bepalen wat jij verwacht van de woning en het park waar je op wilt wonen. Dit zijn de punten die veel bewoners op een bungalowpark beschouwen als grote pluspunten: 

  • je woont middenin de natuur 
  • de woning is aangesloten op nutsvoorzieningen
  • tijdens het laagseizoen is het lekker rustig op het park
  • er zijn recreatieve voorzieningen aanwezig waar je gebruik van kunt maken
  • het wonen op een bungalowpark is goedkoop. Zeker als de bungalow is afbetaald
  • je hebt in de meeste parken toegang tot je eigen ruime en groene tuin 

Permanent wonen in een bungalowpark is niet altijd mogelijk. Om erachter te komen of jouw droomhuis op een park staat met een woonbestemming dien je informatie op te vragen bij de gemeente. Bij het permanent wonen op een bungalowpark zijn er drie scenario’s. Permanente bewoning is verboden, permanente bewoning wordt gedoogd of permanente bewoning is toegestaan. Als permanente bewoning wordt gedoogd dan kun je je niet inschrijven op het woonadres. Je moet er dus voor zorgen dat je in dit geval ook een postadres hebt om je post te kunnen ontvangen. 

Wanneer een park voor meerdere woningen een woonbestemming krijgt dan schiet de prijs van dergelijke bungalows vaak snel omhoog. In dit geval kun je er beter voor kiezen om een bungalow te kopen op een park waar permanente bewoning wordt gedoogd. Koop je een kavel op een vakantiepark maar ontbreekt de bungalow nog? Bij Sulex bungalows helpen wij je graag met het ontwerpen van de perfecte bungalow. 

 

Tiny House example

Bepaal hoe de bungalow gefinancierd gaat worden

De droom van wonen op een bungalowpark hangt samen met de financiering van de bungalow. Als je van plan bent om een vakantiewoning te kopen dan zijn de regels anders dan wanneer je een normaal woonhuis in een woonwijk koopt. Dit zijn de punten waar je rekening mee moet houden: 

  • de hypotheek moet afgelost worden binnen max. 25 jaar
  • je kunt alleen een hypotheek krijgen als de bungalow een woonbestemming heeft
  • Deze hypotheek bedraagt maximaal 70% van de totale koopsom
  • De minimale aankoopwaarde van de bungalow moet €100.000 zijn 

Zoals misschien opvalt is de eigen inleg hoger, wordt er minder gefinancierd door de bank en moet je er rekening mee houden dat de hypotheek sneller afbetaald moet worden dan je gewend bent. Bespreek de opties voor een hypotheek met verschillende banken. De financiering van een recreatiewoning is namelijk niet altijd mogelijk. Als je iets wilt dan moet je ervoor gaan. Geef niet op bij de eerste nee want doorzetten levert doorgaans een positief resultaat op. 

Niet alleen denken maar ook doen

Alle grote stappen zijn spannend maar wanneer je de stap eenmaal zet kom je erachter dat de beloning de spanning weer wegneemt. Wacht niet tot morgen als je vandaag ook een stap in de richting van jouw droom kunt zetten. Door actie te ondernemen bereik je het meest. Zet vandaag een kleine stap door op YouTube naar filmpjes te zoeken en als je jouw droomhuis hebt gevonden dan is het belangrijk dat je jouw wensen op papier zet en het proces in gang zet. 

Maak bijvoorbeeld een afspraak met een hypotheekverstrekker of investeerder en verdiep je in de bestemmingsplannen van jouw favoriete bungalowparken. Zo bespaar je jezelf vooraf teleurstelling als het blijkt dat permanente bewoning op jouw favoriete bungalowpark niet mogelijk is.  

 

vrijheid
minimalistic
ecofriendly

Alles afgerond? Vergeet niet te genieten! 

De meeste parken zijn zo ingericht dat je wel buren hebt maar hier weinig van merkt. Er is altijd wel iemand in de buurt maar wanneer je behoefte hebt aan rust dan kun je op een bungalowpark prima terecht. Als het financiële gedeelte achter de rug is dan is het tijd om te genieten van je nieuwe bungalow. Als je vanuit een normaal woonhuis verhuist naar een vakantiepark dan kan het even wennen zijn. Je woont nu waarschijnlijk gelijkvloers, hebt minder ruimte om prulletjes te verzamelen en het is stiller dan in een woonwijk. 

Toch dragen deze punten bij aan een rustiger en gelukkiger leven. Je zult snel merken dat de stilte went en dat je meer gaat genieten van de natuur om je heen. De mensen die permanent op een bungalowpark wonen vormen een hechte community met dezelfde wensen op gebied van wooncomfort. Vergeet niet van de rust, de mensen en de mogelijkheden op het park te genieten om ervoor te zorgen dat je het optimale uit jouw bungalow haalt. 

Overtuigd en enthousiast geworden over het kopen van een bungalow? Neem nu contact met ons op en vraag een offerte aan om jouw tiny lifestyle tot leven te wekken. Je koopt een tiny house of bungalow al vanaf €23.000. Bekijk voor alle specificaties onze brochure en begin met de zoektocht naar jouw perfecte bungalow. 

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?