fbpx

Een start op de woonmarkt maken is voor veel jongeren een flinke uitdaging. De woningprijzen zijn torenhoog en de meeste starters krijgen de kans niet om een redelijk bod uit te brengen voor een woning. Om het woningtekort op te lossen is er een effectief plan nodig, maar je kunt zelf ook iets doen om een eigen woning te bemachtigen. In dit artikel vertellen wij jou meer over het wonen in een prefab woning waardoor je voor een voordelig tarief wooneigenaar kunt worden.

start op de woonmarkt

 

Start op de woonmarkt met een prefab woning van Sulex Bungalows

Als starter is het tegenwoordig niet gemakkelijk om een koopwoning aan te schaffen. Banken hebben strenge eisen voor het afsluiten van een hypotheek. Zo kan je telefoonabonnement er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een stuk minder kunt lenen. Daarnaast heb je een startkapitaal nodig om een hypotheek te kunnen afsluiten en als het financiële gedeelte helemaal rond is dan loop je tegen andere muren aan. 

Zo is het bijvoorbeeld voor veel investeerders interessant om woonhuizen op te kopen en te verhuren. Voor hen is dit misschien winstgevend maar het zorgt er ook voor dat starters meestal worden overboden. Hierdoor krijgen twintigers de kans niet om een woning te kopen en gaan starters op zoek naar andere manieren om huiseigenaar te kunnen worden. Één van de meest populaire manieren om een eigen woning te kopen is door te investeren in een prefab woning. 

Een prefab woning: start op de woonmarkt 

Een prefab woning is een woning die van tevoren wordt ontworpen zodat het huis snel en eenvoudig in elkaar gezet kan worden op locatie. Het enige wat je nodig hebt om een prefab woning te kopen is een stuk beschikbare grond en een startkapitaal om de woning te kunnen aanschaffen. Hoe duur de prefab woning uiteindelijk wordt heb je zelf in de hand. Hoe groter de woning, hoe hoger de investering. Maar voor een redelijk bedrag heb je al een prefab woning met hetzelfde formaat als een normaal woonhuis. 

Bij Sulex Bungalows heb je keuze uit verschillende modellen woningen in verschillende prijsklassen. Onze grootste bungalow is verkrijgbaar vanaf €103.250,00 en heeft een woonoppervlak van maar liefst 75 vierkante meter. De bungalow is in feite dus net zo ruim als een eengezinswoning met 2 slaapkamers en een zolder. Het enige verschil tussen een normaal huis en een bungalow is dat de bungalow geen bovenverdieping heeft. Dit heeft ook zo zijn voordelen, want je hoeft de trap niet meer op en af. Voor mensen die slecht ter been zijn is dit eerder een voordeel dan een nadeel. 

start op de woonmarkt 1

Prefab woning plaatsen 

Als je een keuze hebt gemaakt voor het type prefab woning waarin je wilt investeren dan is het tijd om te zoeken naar een plek om de prefab woning op te plaatsen. Je kunt hiervoor naar drie opties kijken. Je kunt een stuk grond aanschaffen, je kunt de prefab woning op een vakantiepark plaatsen of je plaatst de woning op het erf van iemand die een stuk grond aan jou wilt verhuren. 

Aan alle opties zitten haken en ogen. Zo is het aanschaffen van een stuk grond in Nederland bijna net zo duur als de prefab woning zelf. Dit zorgt voor veel mensen voor tegenslag omdat de kosten dan net zo hoog oplopen als de kosten voor een normaal woonhuis. Als je de prefab woning op een vakantiepark plaatst dan kun je meestal beperkt gebruik maken van de woning. Zo is het bij veel parken bijvoorbeeld een eis om de woning voor een paar maanden per jaar te verhuren als vakantiehuis. Als je de prefab woning op het erf van iemand anders zet dan deel je de grond met iemand anders. Je kunt dus niet zomaar een achtertuintje aanleggen en het is slim om goede afspraken te maken met het tweede gezin op het erf. 

 

Neem contact met ons op

Er zijn voor- en nadelen aan het wonen in een prefab woning, maar in feite verschilt een prefab woning bijna niet van een normale eengezinswoning. Wil jij meer weten over de financiering van een prefab woning en wat Sulex Bungalows voor jou kan betekenen bij het ontwerpen van het perfecte huis? Neem dan nu contact met ons op of download de brochure om alle bungalows te bekijken! In de brochure vind je meer informatie over onze bungalows. Denk bijvoorbeeld aan vanaf prijzen en beschikbare woonruimte. Je kunt ook de opties op bungalows bekijken. Er zijn prefab woningen te koop in verschillende prijsklassen. Hierdoor is er ook voor jou een prefab huis te vinden bij Sulex Bungalows. 

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?