fbpx

Een tiny house als investering is voor veel mensen haalbaar en in een rumoerige vastgoedmarkt levert het ook mooie rendementen op. Je kunt op verschillende manieren van een tiny house als investering genieten. In dit artikel vertellen wij je welke manieren dat zijn en ontdek je hoe je de eerste stap zet naar een investering in jouw eigen tiny house. 

Tiny house als investering

Waarom tiny houses zo populair zijn in 2022

De tiny house movement is niet nieuw. Tiny houses werden in de jaren ’80 en ’90 voor het eerst geadopteerd door starters op de vastgoedmarkt en mensen die dichter bij de natuur willen staan. Rond deze periode was de tiny house movement nog geen echte movement, maar dat veranderde na de huizencrisis in 2008 / 2009. De gemiddelde Nederlander geeft zo’n 40% van het budget uit om woonruimte te bekostigen. In veel gevallen betalen mensen zelfs meer voor het aflossen van de hypotheek of het betalen van de huur, waardoor zij gemiddeld 60% van het maandbudget kwijt zijn. Investeer je in een tiny house om hier zelf in te wonen, dan betekent dit een flinke daling in de maandelijkse kosten. Hiernaast zijn de aanschafkosten van een tiny house lager dan een normaal woonhuis, waardoor mensen de financiering van een tiny house sneller rond krijgen. 

Zo kun je een tiny house als investering gebruiken

Investeer je in een tiny house dan kun je hier op verschillende manieren rendement uit halen. De eerste en meest eenvoudige manier is om het huis na plaatsing te verkopen. Op die manier kun je direct winst uitbetalen en hoef je je niet te richten op het vinden van huurders. Je kunt er ook voor kiezen om zelf in je tiny house te gaan wonen. Dit is een mooie investering voor mensen die willen besparen op de maandelijkse woonkosten. Niet alleen omdat de aanschafprijs van je tiny house minder hoog is dan de prijs voor een normaal woonhuis, maar ook omdat je minder onderhoudskosten betaald. Je kunt er tot slot voor kiezen om je tiny house te verhuren als permanente bewoning of als recreatiewoning.

Tiny House example

Over de voor- en nadelen van investeren in een tiny house

De voordelen van een investering in een tiny house zijn zeer divers. Allereerst zijn de kosten lager en kun je een tiny house eenvoudiger beheren dan een normaal woonhuis. Omdat de investering minder hoog is kun je hogere winsten behalen, wat voor veel mensen een doorslaggevend voordeel is om te investeren in een tiny house. Wil je je tiny house na verloop van tijd aanpassen of uitbreiden, dan is dit ook eenvoudiger ten opzichte van een normaal huis. Renovatiekosten zijn namelijk ook lager. Ga je voor je tiny house op zoek naar tijdelijke of permanente huurders, dan is de kans groot dat je deze huurders snel hebt gevonden. Niet alleen omdat de huizenmarkt uitdagend is voor starters en gepensioneerden, maar ook omdat steeds meer mensen de kracht van tiny living inzien. 

Er zitten echter ook nadelen verbonden aan een investering in een tiny house. Deze nadelen hebben vooral te maken met wet- en regelgeving en financiering. Wil je de aanschaf van je tiny house financieren, dan is het even zoeken naar de juiste financierder. Normale hypotheken kunnen bij de meeste banken niet afgegeven worden voor de aanschaf van een tiny house. Hiernaast moet je tiny house voldoen aan de voorwaarden die zijn omschreven in het bouwbesluit. Wil je zelf permanent in je tiny house wonen, dan moet het huis een woonbestemming van de gemeente krijgen. Dit is in de meeste gemeenten echter nog een flinke uitdaging. Een ander nadeel van investeren in een tiny house is dat je het risico loopt op waardevermindering in de toekomst. Dit komt doordat tiny houses sneller slijten door weersomstandigheden en omdat tiny houses op maat worden gemaakt. Gaan mensen dus op zoek naar hun eigen tiny house, dan willen zij het huis graag zelf ontwerpen om het huis te kunnen personaliseren naar wens. Desondanks bieden tiny houses een mooie ROI ongeacht voor welke investeringsmethode je kiest. 

Je eigen tiny house van Sulex

Kies je voor een tiny house van Sulex, dan hoef je niet in te leveren op ruimte, comfort of duurzaamheid. Je kunt je tiny house namelijk zo ontwerpen dat deze volledig aan je verwachtingen voldoet. Alle modellen zijn winterhard, waardoor ze het hele jaar comfort bieden en zijn uit te breiden met klimaatcontrole, een terras of veranda en zelfs een eco-openhaard. Bij Sulex kun je kiezen uit verschillende modellen met eigen afmetingen, waardoor er altijd een tiny house te vinden is die perfect bij jouw visie past. Benieuwd naar hoe onze modellen eruit zien? Bekijk hier alle modellen of bekijk onze brochure om een indicatie van de prijs te krijgen. Zo zet je op een laagdrempelige manier de eerste stap naar het realiseren van jouw tiny house! 

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?