fbpx

Als je in een bungalow of chalet woont dan lijken de styling opties in het interieur beperkt. Ondanks de beperkte ruimte is er toch een hoop dat je kunt doen om het interieur en de sfeer in jouw bungalow of chalet te verbeteren. In dit artikel laten wij je zien hoe je van een alledaagse bungalow naar een modern woonhuis gaat zonder in te leveren op comfort of woongemak.

Interieur Tiny House
Tiny house interior 2

Van alledaagse bungalow naar modern woonhuis: 5 handige tips

Als je jouw bungalow opnieuw wilt inrichten dan begin je bij het begin. Bepaal een kleurenpallet waarop je het interieur kunt bouwen. Door niet af te wijken van de gekozen kleuren kun je sneller keuzes maken als het gaat om losse meubels tijdens een herinrichting. Maak een moodboard en laat degene waar jij mee samen woont ook een moodboard maken. Zo kun je snel inzichtelijk maken of de interieurstijlen bij elkaar passen en is het nog makkelijker om accessoires en meubels te kiezen die bij iedereen in de smaak vallen. Zo verhoog je het woonplezier voor iedereen in de bungalow of chalet. 

 

Tip 1: speel met verlichting in en rondom de bungalow

Om snel en eenvoudig meer sfeer te creëren in een ruimte, is het goed om te spelen met verlichting. Door de bungalow aan de buitenzijde te voorzien van kwalitatieve buitenverlichting kun je de entree van de bungalow snel een aanzienlijke upgrade geven. Verlichting in de bungalow zorgt niet alleen voor meer licht in een donkere ruimte, maar ook voor meer sfeer als je de juiste lampen kiest. 

Bungalows zijn doorgaans kleiner dan normale woonhuizen. Zorg ervoor dat de lampen niet te groot zijn zodat er niet teveel ruimte in beslag word genomen. Dit geld voor zowel de plafondlampen als staande lampen en nachtlampen. Als je voor een ultramoderne uitstraling gaat dan kun je ook kiezen voor LED verlichting. Door het plafond van LED strips te voorzien kun je met weinig moeite een sfeervolle kamer maken. 

Om het ruimteprobleem te ontwijken kun je ook kiezen voor lichtspots. Spots zijn tijdloos mooi, makkelijk te vervangen en passen bij vrijwel elke interieurstijl. Voor welke verlichting je ook gaat, het is het belangrijkste dat je lampen kiest die niet alleen bij het interieur maar ook bij jouw stijl passen. 

Tiny House example

Tip 2: verander de deuren in jouw bungalow 

Een ander detail van het huis waar een grote verandering mee gemaakt kan worden zijn de deuren. Vervang dichte deuren voor deuren waar je doorheen kunt kijken om de ruimte optisch groter te maken. Voor de kamers die privacy vereisen kun je kiezen voor dichte deuren of loftdeuren. Loftdeuren slaan niet open waardoor je deze ook kunt plaatsen in een smalle gang. 

Als je een modern huis wilt creëren met nieuwe deuren dan kun je het beste kiezen voor glazen deuren. Je kunt voor glazen deuren met stalen details kiezen of ga voor een glazen deur met een moderne deurklink.  

Tip 3: gebruik neutrale kleuren voor de basis 

Het is al even aan bod gekomen maar als je begint met het herinrichten van je bungalow dan is het kiezen van de juiste kleuren het belangrijkste. Kies voor neutrale kleuren als grijs, beige en wit om de rest van het interieur op af te stemmen. Als je van donkere kleuren houd dan kun je het beste voor antraciet of zwart gaan. Deze kleuren zijn geschikt om met elke andere kleur te combineren. Dat donkere muren of vloeren een ruimte kleiner maken is een fabel.

Je moet wel rekening houden met het doel van de kamer. Als je bijvoorbeeld een thuiskantoor in de bungalow maakt met donkere muren dan is de kans aanwezig dat je je minder geconcentreerd voelt in deze kamer. Donkere kleuren zijn daarom het beste geschikt voor de badkamer en slaapkamer. Kies een basiskleur en combineer deze kleur met maximaal 3 andere kleuren die je mooi vind. Zo houd je het hele huis rustig maar zorg je er wel voor dat alle kamers qua stijl op elkaar afgestemd zijn. 

moodboard wit
moodboard bruin
moodboard beige

Tip 4: gebruik planten om het interieur op te frissen 

Kamerplanten zijn niet alleen goed voor de sfeer in de bungalow maar ook voor een gezond binnenklimaat. Door alle kamers aan te vullen met luchtzuiverende planten maar je de kamer niet alleen gezelliger maar ook gezonder voor het hele gezin. Kies voor planten die niet al te groot worden om de ruimte in de bungalow zo goed mogelijk te benutten. 

Om de ruimte voor en achter de bungalow aan te kleden kun je hoge, smalle plantenbakken naast de deuren neerzetten. Door de buitenkant van de bungalow op te leuken met staande planten kun je snel verandering aanbrengen zonder zwaar gereedschap uit de kast te halen. 

Tip 5: kies voor een meubel set 

Als het gaat om het kiezen van de juiste bank, salontafel, eettafel en kasten dan kun je het beste voor een meubel set kiezen. Door een set te kiezen maak je zonder veel moeite één geheel van je woonkamer. Als je geen mooie set kunt vinden dan kun je natuurlijk ook voor losse meubels kiezen die in dezelfde stijl gemaakt zijn. Vul de woonkamer aan met een love seat of een poef om meer ruimte over te houden. Zo kun je één bank neerzetten maar toch voldoende zitruimte creëren. 

De eettafel kun je ook aanvullen met een bank in plaats van losse stoelen. Een bank neemt minder ruimte in beslag, word in verschillende modellen en stijlen gemaakt en kan gecombineerd worden met één of twee stoelen voor genoeg zitruimte aan de eettafel. 

Van alledaagse bungalow naar modern woonhuis in jouw stijl 

Wat je ook veranderd om het interieur van jouw bungalow te moderniseren, het belangrijkste is dat jij je goed voelt in je huis. Maak visueel wat je wilt veranderen in het interieur met behulp van een moodboard en kies maximaal 4 kleuren inclusief één basiskleur om één geheel van het hele interieur te maken.  

Zeeuwse-75-Large-2

Bij Sulex Bungalows hopen wij dat deze tips je helpen bij het veranderen van het interieur van je bungalow. Ben je op zoek naar een gloednieuwe bungalow, dan koop je een bungalow al vanaf €23.000. Bekijk voor alle specificaties onze brochure en start vandaag jouw bungalow avontuur. 

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?