fbpx

Een sanitair unit is een aparte, afsluitbare ruimte waar je een douche, toilet en een wasbak kunt vinden. Deze units zie je vaak terug op glampings en recreatieparken met kampeerplekken. Voor mensen die graag kamperen op de ouderwetse manier, maar ook willen profiteren van hedendaagse gemakken is een sanitair unit de perfecte uitkomst. Twijfel je of een investering in een privé sanitair unit de juiste keus voor jou is? Lees snel verder, want in dit artikel zetten we de voordelen van een sanitair unit en de nadelen hiervan op een rij. 

voordelen van een sanitair unit

Voordelen van een sanitair unit voor camping gasten

Meer privacy voor het hele gezin

Het eerste voordeel van een sanitair unit op de camping is dat het meer privacy biedt voor campinggasten. Je deelt de ruimte alleen met mensen waar je mee op vakantie bent en dat is voor veel camping bezoekers een groot voordeel van een privé unit. Hiernaast kun je je toiletspulletjes gewoon in de cabine laten staan tijdens je verblijf en kun je je badjas laten hangen. 

Geen wachttijden meer voor de douche of het toilet

Omdat je een privé sanitair voorziening tot je beschikking hebt, hoef je niet langer te wachten op andere camping gasten. Je kunt gebruikmaken van het toilet en de douche wanneer je wilt en je hoeft je vaat ook niet meer naar de gemeenschappelijke ruimte te dragen. Je kunt de afwas namelijk gewoon doen in je privé sanitair unit.

Al je spullen bij de hand

hetzelfde geldt voor het meedragen van je toiletspullen en kleren. In plaats van al je spullen mee te nemen, heb je al je spullen bij de hand omdat de unit naast de tent of camper staat. Je hoeft je dus ook geen zorgen meer te maken over toiletpapier dat op is, want als dit het geval is dan is een nieuwe rol binnen handbereik.

Meer gemak voor de kinderen

Als er kleine kinderen meegaan naar de camping, dan geeft het geen veilig gevoel om ze ’s avonds in het donker naar het toilet te laten lopen. Met een privé sanitair unit naast de kampeerplek voorkom je dit probleem. Kinderen kunnen met een privé unit gerust alleen naar het toilet en ouders hoeven zich geen zorgen te maken over onbekende mensen die ook in de ruimte aanwezig zijn. Zo biedt je meer veiligheid aan gasten en trek je bovendien een grotere doelgroep naar je camping.

Optimale hygiëne

Investeer je als camping eigenaar in sanitair units, dan kies je voor optimale hygiëne voor je gasten. Omdat zij het sanitair niet langer hoeven te delen met onbekende mensen, geef je veel gasten een gerust gevoel. Hiernaast zijn mensen sneller geneigd om hun eigen toilet en doucheruimte beter schoon te houden in vergelijking met een gemeenschappelijke ruimte. Daar profiteer je als camping eigenaar ook van.

voordelen van een sanitair unit 1

Over de nadelen van een sanitair unit op de camping

De schoonmaak is vaak voor eigen rekening

Er zitten echter ook een paar nadelen aan het investeren in een privé sanitair unit voor op de camping. Zo moet de schoonmaak van de unit goed geregeld worden. Je kunt hiervoor afspreken dat bezoekers de unit tijdens het bezoek zelf schoonhouden. Mocht er dan toch een schoonmaakploeg komen, dan kun je dit bekostigen van eventuele borg. Dit maakt de kans op schade in de unit kleiner en zorgt ervoor dat de unit goed onderhouden blijft. 

De prijs is hoger dan bij gezamenlijke voorzieningen

Privé sanitair units moeten bekostigd worden en daarom is de prijs van kampeerplekken met een unit vaak hoger dan wanneer er een gemeenschappelijke ruimte aanwezig is. Als camping eigenaar moet je nagaan of jouw doelgroep te vangen is voor hogere huurprijzen en of privé sanitair wel gewenst is op jouw camping. Is dit het geval dan kun je met privé sanitair voorzieningen een bredere doelgroep aanspreken. De mensen die normaal gesproken niet kamperen door de afwezigheid van privé sanitair komen nu misschien wel langs. 

Het gemeenschappelijke gevoel valt weg

Tot slot valt het gemeenschappelijke gevoel weg als je kiest voor privé units. Mensen komen elkaar niet meer tegen in sanitair voorzieningen, maar voor veel kampeerders is dit geen groot nadeel. Wat mogelijk wel nadelig kan zijn is als privé voorzieningen in de plaats van gemeenschappelijke voorzieningen komt. Zijn camping gasten bijvoorbeeld in het zwembad, dan is het soms even lopen naar de privé voorziening als de gemeenschappelijke ruimte verdwijnt. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om de gemeenschappelijke ruimte te behouden in combinatie met privé sanitair units.

Weet je nog niet zeker of het concept van privé sanitair units goed bij jou als ondernemer past? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. Onze experts voorzien je graag van op maat gemaakt advies, zodat jij zonder zorgen aan de slag kunt met het ontwerpen en bouwen van privé sanitair units. 

 

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?