fbpx

Het wonen in een tiny house is voor steeds meer mensen een aantrekkelijke manier van wonen. Dat je kleiner woont in een tiny house is duidelijk, maar wat zijn de grootste voordelen van het wonen in een tiny house? In dit artikel vertellen wij je alles over de voordelen van het wonen in een tiny house zodat jij weloverwogen een keus kunt maken. Adopteer je de tiny lifestyle of woon je toch liever in een huis met meer ruimte? Je komt erachter in dit artikel! 

voordelen van het wonen in een tiny house

Wat maakt jou gelukkig? 

Als je erover nadenkt wat jou nu echt gelukkig maakt, dan is het waarschijnlijk dat er plekken en mensen in je opkomen. Een mooie vakantie op een adembenemende plek of de geboorte van je kindje. Als dit de enige dingen zijn die ons écht gelukkig maken, waarom voelen wij dan de noodzaak om zoveel spullen te verzamelen? Jezelf omringen met mooie dingen is niet verkeerd, maar als spullen teveel ruimte innemen dan kan het fijn zijn om hier afstand van te doen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd! 

Met deze instelling is de tiny lifestyle begonnen. Door je alleen te omringen met de spullen die je echt nodig hebt wordt het leven niet alleen eenvoudiger maar ook leuker en rustiger. Naast deze voordelen zijn er meer voordelen van het wonen in een tiny house. 

Voordelen van wonen in een tiny house: top 5

Het grootste voordeel van wonen in een tiny house is geldbesparing.  De gemiddelde Nederlander geeft zo’n 42% van het jaarinkomen uit aan woonruimte. Als je kleiner woont dan bespaar je niet alleen geld op de lange termijn. De aankoop prijs van een tiny house is ook vele malen lager ten opzichte van een normaal huis. Zo heb je al vanaf €25.000,- een tiny house, waar je eventueel een persoonlijke lening voor kunt afsluiten. Dit bedrag heb je sneller afbetaald dan een hypotheek. Door de lage prijs is het mogelijk om al binnen enkele jaren lening vrij in een tiny house te wonen. 

In een tiny house creëer je meer vrije tijd omdat je minder tijd hoeft te besteden aan het schoonmaken van de woning. Tevens zorgen de lage woonkosten ervoor dat je minder hoeft te werken. Hierdoor houd je nog meer tijd over voor dingen die je echt leuk vind. En op de lange termijn word je daar weer gelukkiger van! 

Het derde voordeel van wonen in een tiny house is minder spullenOmdat je minder ruimte hebt om spullen te verzamelen ga je automatisch op zoek naar spullen die je echt nodig hebt. Dit helpt ook bij het creëren van een huis waar je je echt gelukkig in kunt voelen. Je kiest namelijk sneller spullen uit waar je echt gelukkig van wordt. Hierdoor verander je een tiny house al snel in een tiny home. 

Omdat je huis kleiner is, is de kans groot dat je meer tijd buiten doorbrengt. Dit zorgt ervoor dat je meer in contact staat met de natuur. Je bent waarschijnlijk ook sneller geneigd om bijvoorbeeld een moestuin aan te leggen. Sommige mensen wonen zelfs volledig off-grid waardoor je nog meer in contact staat met de natuur. 

Een tiny house zorgt ook voor meer verbintenis met mensen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je tiny house in een tiny house community te plaatsen. Hier woon je samen met andere tiny home eigenaren. Door elkaar te helpen en regelmatig bij elkaar op de koffie te gaan voorkom je dat je je eenzaam voelt in een kleine woning. Voor veel mensen zorgt een community voor meer verbintenis en begrip voor elkaar.  

 

Kortom is het wonen in een tiny house voor veel mensen een verademing. 

 

Tiny House example

Lees meer over de tiny lifestyle

Heb je nog geen keus gemaakt en ben je benieuwd naar andere voordelen, nadelen en regelgeving rondom het wonen in een tiny house? Lees snel verder in onze categorie Tiny House. In deze categorie vind je alles over duurzaamheid in combinatie met de tiny living lifestyle. Wat tiny living precies is en hoe je een tiny house kunt financieren. 

 

Wil jij weten hoe Sulex Bungalows jou kan helpen met het verwezenlijken van jouw tiny droom? Neem contact met ons op of meld je snel aan en download onze brochure om alle specificaties van onze tiny houses te bekijken. Je kunt de standaard modellen personaliseren zodat de woning volledig is afgestemd op jouw wensen. Wij denken ook graag met je mee over duurzame oplossingen op gebied van water, gas en licht. 

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?