fbpx

Wonen in een tiny house is niet voor niets populair. Het zorgt voor lagere woonkosten, minder schoonmaken en je voorkomt een verzameling van spullen die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Maar hoe zit het met het onderhoud van een tiny house? Tiny houses zien er over het algemeen minder stevig uit dan een normaal huis, dus hoe lang kun je blijven wonen in een tiny house? Je leest er alles over in dit artikel!

wonen in een tiny house

Wonen in een tiny house

 

Wonen in een tiny house betekent over het algemeen dat je van alles minder hebt. Door zoveel mogelijk te minimaliseren houd je meer tijd en ruimte over voor andere dingen, zoals het onderzoeken van een nieuwe hobby. Net zoals bij een normaal woonhuis heb je in een tiny house ook te maken met periodiek onderhoud. Door je woning regelmatig te onderhouden zorg je ervoor dat het huis langer in goede staat blijft. 

Een normale woning is meestal gebouwd met duurzame en stevige materialen zoals bouwstenen, kunststof kozijnen en stevige dakpannen. Om deze reden hoef je niet veel tijd te besteden aan het onderhoud van een normale woning. Door eens per jaar de kozijnen goed schoon te maken en de ramen regelmatig te (laten) lappen kom je al een heel eind. Maar hoe zit dat als je in een tiny house woont? 

 

wonen in een tiny house (1)

Wonen in een tiny house: onderhoud 

Een tiny house wordt in vergelijking met een normaal huis intensiever gebruikt. Omdat je minder ruimte hebt loop je vaker over dezelfde vloeren, gebruik je dezelfde deuren en maak je over het algemeen meer gebruik van alle onderdelen van het huis. Denk bijvoorbeeld aan apparaten en voorzieningen die door veelvuldig gebruik sneller geneigd zijn om stuk te gaan. 

Omdat je meer gebruik maakt van alle mogelijkheden van een tiny house is het belangrijk dat je apparaten en voorzieningen goed schoon houd. Voorkom ophoping van vet in de keuken en denk eraan om de badkamer droog te maken na het douchen om kalkaanslag te voorkomen. Onze tiny houses zijn van hoge kwaliteit maar als je klein woont dan is het belangrijk om het huis goed schoon te houden. Het pluspunt aan wonen in een tiny house is dan weer dat je zo klaar bent met schoonmaken. Er is namelijk niet zo veel om naar om te kijken. 

 Voorkomen is beter dan genezen en daarom is het belangrijk om zowel aan het interieur en het exterieur te denken tijdens het onderhoud van jouw tiny house. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen onkruid tegen de muren van het huis aangroeien en voorkom de groei van een klimop. Zo zorg je ervoor dat jouw tiny house nog tientallen jaren meegaat! 

 

Hoe kom ik aan een tiny house? 

Vind je het prima om wat meer aandacht te besteden aan het onderhoud van jouw woning en ben je benieuwd naar de algemene kosten van een tiny house van Sulex? Neem dan nu contact met ons op! Bij Sulex Bungalows helpen onze specialisten jou graag met het beantwoorden van al je vagen over het wonen in een tiny house. 

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Excited to see what Sulex Bungalows can do for you?

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Sulex Bungalows | Brochure

Building your dream holiday, with a home away from home.

Prioriteit

Success!

Lodge 48 | Brochure

Luxe Chalet Vakantiepark Tulderheyde (België) 58

Tulderheyde

Success!

Kavel incl. woning vanaf €125.000 ex. btw. v.o.n.?

We zijn verheugd om onze samenwerking met Recreatiepark Hellendoorn aan te kondigen als staplaats voor onze bungalows. Gelegen te midden van een prachtig landschap, biedt dit park de perfecte omgeving voor een ontspannen en plezierige vakantie.

Success!

Chat openen
Scan de code
Welkom bij Sulex Bungalows,

Kunnen we u helpen?